Novosti

Natječaj za osmišljavanje prototipa suvenira

By 10 svibnja, 2019 17 svibnja, 2019 No Comments

Natječaj za osmišljavanje prototipa suvenira inspiriranih prirodnom baštinom za projekt „Centar za posjetitelje o velikim zvijerima“

Javna ustanova „Priroda“ poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj za osmišljavanje prototipa suvenira inspiriranih prirodnom baštinom (ev.br. 10/19-JDN) za projekt „Centar za posjetitelje o velikim zvijerima“ (KK.06.1.2.02.0007) sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Natjecatelji se mogu natjecati za osmišljavanje i izradu prototipa suvenira u dvije različite kategorije:

  1. Osmišljavanje i izrada prototipa suvenira namijenjenog djeci predškolskog/vrtićkog uzrasta te/ili uzrasta nižih razreda osnovne škole.
  2. Osmišljavanje i izrada prototipa suvenira namijenjenog odraslima (strani i domaći turisti i posjetitelji, šira javnost).

Cilj natječaja je postići prepoznatljiv i originalan identitet suvenira koji će reprezentirati budući Centar za posjetitelje „Velike zvijeri“ u Gorskom kotaru te promovirati tri velike zvijeri i prirodnu baštinu područja Gorskog kotara. Osmišljeni suvenir bit će i predmet komunikacije prema krajnjim korisnicima i javnosti.

Cilj izrade suvenira za budući Centar za posjetitelje „Velike zvijeri“ je afirmirati i popularizirati tri velike zvijeri koje žive na području Gorskog kotara te prirodnu baštinu Gorskog kotara, kao i sam budući Centar te ga učiniti prepoznatljivim akterom u smislu osvještavanja krajnjih korisnika o važnosti očuvanja ovih vrsta, njihovom suživotu s lokalnim stanovništvom, ali i u turističkom kontekstu kroz marketinške aktivnosti.

Na natječaju će se odabrati tri najbolja rada prema odabiru Ocjenjivačkog suda, te se dodijeliti novčane nagrade odabranim radovima: 1. nagrada – 15.000,00 kuna neto, 2. nagrada – 10.000,00 kuna neto i 3. nagrada – 5.000,00 kuna neto.

Uvjete natječaja, Projektni zadatak kao i cjelokupnu natječajnu dokumentaciju možete pronaći na sljedećim poveznicama:

TEKST NATJEČAJA / PRIJAVNI OBRAZAC / OBRAZAC A / OBRAZAC B / DODATNA DOKUMENTACIJA

Rok za slanje natječajnih radova je 8. srpnja 2019. godine.