Smeđi medvjed

Centar za posjetitelje otvara svoja vrata

Centar za posjetitelje „Velike zvijeri“ u subotu, 10. srpnja otvara svoja vrata posjetiteljima

Centar za posjetitelje „Velike zvijeri“ osmišljen je u sklopu istoimenog europskog projekta. Osnovna je zadaća Javne ustanove „Priroda“ zaštita prirode Primorsko-goranske županije (gdje velike zvijeri, kao tri karizmatične vrste Gorskog kotara, imaju vrlo istaknutu ulogu!). Pored toga, jedna od važnijih djelatnosti Ustanove, osim neposredne zaštite biološke, geološke i cjelokupne prirodne raznolikosti, također je edukacija, održivo korištenje i valorizacija prirodne baštine. S tim je ciljem uređen i neposredno je pred otvaranjem novi Centar za posjetitelje kojemu će jedan od glavnih ciljeva biti podizanje svijesti šire javnosti o važnosti očuvanja tri velike zvijeri – vuka, risa i medvjeda.

Pozivamo vas da posjetite novootvoreni Centar za posjetitelje „Velike zvijeri“ u Staroj Sušici u Gorskom kotaru, svakim danom od subote, 10. srpnja 2021. godine od 10:00 do 18:00 sati.

Centar za posjetitelje „Velike zvijeri“ nalazi se u obnovljenoj nekadašnjoj pomoćnoj zgradi Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu, neposredno uz dvorac Frankopana u Staroj Sušici, Karolinska cesta 89. 

S obzirom na epidemiološku situaciju i ograničeni broj posjetitelja (najviše do 30 osoba) koji mogu istodobno boraviti u Centru molimo za razumijevanje na moguća čekanja, uz preporuku razgledavanja lijepe i raznolike neposredne okolice Centra.

Centar za posjetitelje otvara svoja vrata

Uža i šira okolica Centra za posjetitelje obiluje bogatom i raznolikom florom i faunom pa pozivamo posjetitelje koji čekaju na ulaz na samostalno istraživanje…